Telèfon de reserves:
646 54 41 26

Correu electrònic:
hola@calamariaxica.cat

Direcció:
C/ Nou, 63, 08785, Vallbona d'Anoia (BARCELONA)

Turisme rural a l'Anoia i a prop de Montserrat

Església de Sant Bartomeu de Vallbona

Església de Sant Bartomeu de Vallbona

Just davant de Ca la Maria Xica hi trobem l’església parroquial del municipi. Inaugurada el 6 de juliol de 1952, té un altar major consagrat al patró del poble, Sant Bartomeu. L'actual església fou construïda aprofitant les pedres de l'anterior, que va ser destruïda l’any 1936. El rellotge que hi ha al campanar és també el que hi havia a l’antiga església.

Mirador de Vallbona d'Anoia

Mirador de Vallbona d'Anoia

Des del Mirador de Vallbona és possible gaudir d'una vista panoràmica de l'entorn de la població.

Zona d'esbarjo del Carol

Zona d'esbarjo del Carol

A uns centenars de metres a peu del nucli de població, i situat al costat del torrent del Carol i del camí Ral, hi trobem una zona d’esbarjo arbrada amb taules i una font, molt adient per a realitzar-hi pícnics i per a l’esbarjo.

Camí Ral

Camí Ral

El camí Ral és idoni per a realitzar-hi una bona passejada, ja sigui a peu o en bicicleta. Es tracta d’un antic camí d’origen romà i medieval que era el camí més directe entre Barcelona i Lleida, i continuava posteriorment cap a l’interior de la Península Ibèrica, cap a Aragó i Castella. Aquest tram del camí Ral passa pel costat del riu Anoia, i ens porta a veure, ben a prop, elements tan interessants com la zona d’esbarjo del Carol, el Capelló o la font de la Reina.

Castell de Cabrera

Castell de Cabrera

Situat dalt d’un turó, a 3km i mig de Vallbona, i ja en terme de Cabrera d'Anoia, hi trobem el castell de Cabrera. En aquest indret hi trobem les restes d’un castell termenat documentat el 1051, construït a fi de vigilar el camí Ral d'Aragó, a la zona del congost de Capellades. De l’edifici declarat bé cultural d'interès nacional, se'n conserven les restes romàniques de la muralla, al costat de la masia de can Móra i la capella de Sant Salvador. Des de dalt del turó s’hi poden contemplar unes bones vistes del congost de Capellades, de les muntanyes de Montserrat, i de Vallbona d’Anoia.

La pineda de can Ferrer del Coll

La pineda de can Ferrer del Coll

A 5,5km a peu (1 h i 10 min), i 9km en cotxe (20 min), hi trobem la Pineda de Can Ferrer del Coll, que va ser declarada Arbreda Monumental l'any 1995. És una pineda excepcional i té els pins més alts que s'han mesurat mai a Catalunya. Com a curiositat hi podem observar una alzina de grans dimensions, de 3,70 m. A prop d'aquesta hi resta una soca d'una altra gran alzina, que superava els 4 metres de perímetre. Hi ha diversos pins que superen una volta de canó propera als 3 metres i una alçada que ronda els 35 metres.

Salts d’aigua de Cabrera

Salts d’aigua de Cabrera

En terme de Cabrera d’Anoia, però a ben pocs kilòmetres a peu de Vallbona hi trobem un conjunt de salts d’aigua no gaire coneguts que sorprenen per la seva bellesa. Es localitzen al torrent de la Bleda, les aigües del qual han anant esculpint aquest conjunt de salts: el dels Capellans, el dels Cups, el de la Mala Dona (d’uns 15 metres i que dóna directament a un toll) i el Salt del Cargol que és un engorjat de 35 metres de desnivell excavat en conglomerat. És el més espectacular d’aquests salts, i s’inicia amb un tobogan de 8 metres, seguit d’un toll i dos ressalts, un altre gorg i un darrer salt d’uns 10 metres que va a parar en un petit amfiteatre natural totalment envaït per la vegetació, on conflueix un altre torrent.

Montserrat

Montserrat

Des de nombrosos punts de la població es pot veure la silueta de les muntanyes de Montserrat. I és que el parc natural i el monestir estan situats a només 30 minuts en cotxe de Vallbona, i hi ha diverses rutes per poder-hi arribar a peu.

més info.

Costes del Garraf

Costes del Garraf

La C-15, que porta a Vilafranca i Vilanova i la Geltrú, passa per Vallbona d’Anoia. Les costes del Garraf (Vilanova, Sitges) es troben situades a només 35 minuts en cotxe.

Telèfon de reserves:
646 54 41 26

Correu electrònic:
hola@calamariaxica.cat

Direcció:
C/ Nou, 63, 08785, Vallbona d'Anoia (BARCELONA)